Surf Tribe

“Surfen gaat over de energie van iets groots omzetten in beweging. Fotograferen is precies het omgekeerde. Fotograferen is beweging in iets kleins verankeren, het leven vastleggen in een kader. Ik ben absoluut een fotograaf en duidelijk geen surfer.”

Stephan Vanfleteren, maart 2018.

In opdracht van Cultuurcentrum Scharpoord trok Stephan Vanfleteren de wereld rond om surfers te fotograferen. Het resultaat is Surf Tribe, een prachtige selectie uit meer dan 2500 zwart-wit portretten. Ze tonen de surfer op zijn puurst. 

Wie wil meereizen met de fotograaf kan het persoonlijk relaas van zijn wereldreis langs legendarische surfspots volgen in een twaalfdelige reeks waarin hij wekelijks vertelt over zijn talloze ontmoetingen met surflegendes en bijzondere persoonlijkheden via www.surftribe.be.

Deze tentoonstelling werd wegens succes verlengd tot 17.06.2018.
Openingsuren: dagelijks van 10-19 uur. Tickets en info: Cultuurcentrum Scharpoord, Knokke-Heist.