Fotobiënnale AntwerpPhoto

De nieuwe fotobiënnale AntwerpPhoto brengt nog tot en met 30 september topfotografie naar het historische Loodswezen in Antwerpen.

Deze eerste editie toont exposities van de wereldberoemde fotografen Anton Corbijn en Michael Wolf en er is Iconobelge, een unieke groepstentoonstelling van Belgische fotografen, waaronder Dirk Braeckman, Carl De Keyzer, Bieke Depoorter, Tim Dirven, Filip Dujardin, Lara Gasparotto, Harry Gruyaert en nog vele anderen.

Ook 2 winnaars van de Prix Carmignac -een gerenommeerde internationale prijs voor fotojournalistiek-  worden voor het eerst in de Lage Landen getoond: tot 2 september is er het werk van Narciso Contreras en vanaf 5 september tot het einde van de biënnale is de expositie van Lizzie Sadin te bekijken.

Ook de locatie, op het Eilandje, is fenomenaal: het Loodswezen, een beschermd monument uit 1890 met zicht op het MAS, wordt voor deze tentoonstelling voor het eerst geopend voor het publiek.

Tickets en info: www.antwerpphoto.be