Het Heuvelland

Mijn wandelhobby bracht mij vandaag naar het Heuvelland, de streek in het uiterste zuidelijke puntje van West-Vlaanderen, die de dorpjes Dranouter, Kemmel, Loker, Nieuwkerke, Westouter, Wijtschate, Wulvergem en De Klijte omvat. Er werd gestart in De Klijte, bij wandelclub ‘De Westhoekstappers’.

De eerlijkheid gebiedt mij om te vertellen dat ik eigenlijk de bedoeling had om aan de start te staan tegen zonsopgang.. Dat betekende echter dat ik ten laatste om 4u15 thuis moest vertrekken maar dat is mij -vanwege door babysit niet vóór 02u in mijn bed geraakt- niet gelukt. Het eerste uur had ik echter geweldig veel geluk: er waren wolken en nog lichte verkleuring in de lucht merkbaar. Tegen het einde van mijn wandeling was er echter weer die staalblauwe lucht waar we nu al wekenlang op getrakteerd worden. Niet dat ik klaag.. Ik heb enorm genoten van mijn 6km op en rond de Scherpteberg!