American dream (2007 – )

“El Sueño Americano (the American Dream). 
Zo noemde fotograaf Tom Kiefer zijn project. 

Hij was conciërge bij de Douane en Grenswacht in Ajo, Arizona, vlak bij de grens met Mexico. Op een dag opende hij een zak met in beslag genomen bezittingen van illegale migranten die de grens oversteken en worden opgepakt, en begon ze systematisch mee naar huis te nemen, te sorteren, te schikken en te fotograferen. 

De illegale migranten zullen deze bezittingen stuk voor stuk als onmisbaar hebben beschouwd toen ze hun land ontvluchtten. Noodzakelijk om mens te blijven. 

“My intent is to explore the humanity of the migrants who risk their lives crossing trough the desert and to create a personal connection for the viewer to a migrant and their hope for a better life”.

Tom Kiefer begon aan zijn project in 2007. De einddatum laat hij open. 

www.tomkiefer.com
Instagram Tom Kiefer