Review wanddecoratie SAAL-digitaal

Ik ben ingegaan op een aanbod van SAAL-digitaal om tegen een reductie van € 50 een fotoprint uit te proberen en vervolgens een eerlijke review te schrijven. Doordat ik bijkomend koos voor een alu-ophangsysteem kostte deze print mij uiteindelijk –verzendkosten inbegrepen- nog € 19,40 maar er bestaat ook een gratis ophangsysteem.

Aangezien ik uitgenodigd ben om eind augustus in mijn woonplaats een tiental foto’s te exposeren en op zoek ben hoe ik mijn foto’s het best kan tonen koos ik voor een zwart-wit print op Alu-Dibond van 3mm met afmeting 40cm x 60cm.

Ik koos ervoor om de software te downloaden op mijn computer (er bestaat ook een online versie van), en deze software bleek heel gebruiksvriendelijk. Alles wijst zichzelf eigenlijk uit.

De print werd 2 dagen vroeger dan aangekondigd thuis geleverd door de Post en zat heel degelijk verpakt: zware karton, met binnenin nog eens 2 lagen sterk karton en de foto helemaal in folie gewikkeld. Niks aan te merken op de wijze en de duurtijd van levering!

Het zwart-wit heeft naar mijn gevoel een lichte groene kleurzweem. Omdat ik hierover twijfelde, nam ik hem mee naar de vergadering van de fotoclub waar ik lid van ben, en daar werd mijn indruk van de kleurzweem door sommigen beaamd, maar door anderen dan weer niet (Zwart-wit fotoprints zijn sowieso niet de gemakkelijkste prints). Voor de rest is de foto haarscherp afgeprint, dus al met al een resultaat dat ik zeker kan en ga gebruiken op de tentoonstelling.

Ik hoorde al veel positiefs over SAAL-digitaal, en aangezien ik grote fan ben van Alu-dibond als tentoonstellingsmateriaal ben ik toch van plan om ook eens een kleurfoto door hen te laten uitprinten.

Hartelijk dank aan SAAL-digitaal voor deze aanbieding!