Ai Weiwei – Mirror

Mirror is de eerste fototentoonstelling van de Chinese beeldend kunstenaar en activist Ai Weiwei in België. 

De tentoonstelling markeert een belangrijke omslag in het leven en werk van de kunstenaar. Vanaf zijn arrestatie in 2011 staat hij continu onder toezicht van de Chinese overheid. Op sociale media toont hij de absurditeit van zijn situatie. Tegelijk onderzoekt hij de grenzen van privacy, staatstoezicht en de macht van het individu in het internettijdperk. 

Ai Weiwei bracht 20.000 foto’s mee naar het Fotomuseum van Antwerpen en ontwierp speciaal voor het FOMU een installatie waarmee hij zijn actuele visuele kritiek presenteert. Fotografie speelt een speciale rol in zijn werk, zowel in zijn vroege politieke statements als in zijn dagelijkse stroom selfies en snapshots op sociale media. 

Je kan Ai Weiwei volgen via zijn TWITTER en INSTAGRAM – account.
De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 18 februari 2018.